ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарева отримала нового заступника

Катерина Рожкова пішла на підвищення.

Гонтарева отримала нового заступника
Екатерина Рожкова
Фото: bank.gov.ua

Національний банк 18 січня призначила в.о. заступника голови НБУ Катерину Рожкову, яка раніше обіймала посаду директора Департаменту банківського нагляду. Про це повідомила прес-служба НБУ у вівторок.

"Катерина Рожкова з 1998 року працювала в зарубіжних і вітчизняних банках, займала керівні посади. Вона має глибокі знання і розуміння банківського сектору. Ми переходимо до перезавантаження банківського сектору й очікуємо від блоку пруденційного нагляду рішучих дій для забезпечення прозорого, життєздатного і сильного банківського ринку, що стане основою для розвитку фінансової системи України. А Катерина за час роботи в Національному банку показала, що здатна на такі рішучі та професійні дії", - цитує прес-служба голову НБУ Валерію Гонтареву.

Раніше блок пруденційного нагляду, який очолюватиме Рожкова, був відповідальністю першого заступника голови НБУ Олександра Писарука. Він звільнився 31 грудня 2015 року.

Призначення Рожкової має затвердити рада Національного банку, якої досі не сформовано. У зв'язку з цим вона буде займати свою посаду у статусі в.о.

Рожкова в 1998-2005 роках працювала в банку "Аваль", у 2006-2008 роках - в Ерсте Банку. Потім вона деякий час очолювала Департамент безвиїзного нагляду в НБУ, після чого протягом 2010-2013 роках була заступника голови правління "Фінбанку". З 2013-го по 2015 рік працювала в правлінні Платинум Банку, у тому числі виконувала обов'язки голови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram