ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов продає частку в великому залізорудному родовищі в Кривому Розі

Black Iron купує Шимановський проект за $5,6 млн.

Ахметов продає частку в великому залізорудному родовищі в Кривому Розі
Фото: EPA/UPG

Група "Метінвест" Ріната Ахметова продає 49% кіпрської компанії Black Iron (Cyprus), яка володіє Шимановським родовищем залізних руд у Кривому Розі. Про це повідомила прес-служба мажоритарного власника кіпрської фірми - канадської Black Iron.

У 2014 році "Метінвест" виплатив $20 млн за цей актив, а назад отримає $5,6 млн.

Як наголошується в повідомленні, угода дозволяє Black Iron розблокувати готівкові кошти, які раніше спільно трималися в BKI Cyprus, і вкладати їх у нові активи, щоб підвищити вартість акцій самої Black Iron.

Канадська компанія купила Шимановське і розташоване поруч Зеленовське родовище у структур Віктора Пінчука в 2010 році. Однак почати розробку так і не вдалося через перешкоджання зі сторони Криворізької міськради. Місцеві депутати віддали землю, розташовану навколо Шимановського родовища в оренду Південного ГЗК, що зробило неможливою його розробку.

Black Iron зазначає, що для вирішення цього питання була створена міжвідомча група на чолі з Мін'юстом, але переговори тривають повільніше, ніж того хотілося б. Що стосується Зеленовського родовища, права Black Iron на нього закінчилися в кінці 2014 року. Компанія звернулася з проханням про продовження їх, але питання поки що також не вирішене.

У 2014 році в проект був притягнутий "Метінвест", який пов'язаний з Південним ГЗК.

Запаси руди в Шимановському родовищі оцінюються майже в 645 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram