ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна відклала запуск контрзаходів щодо білоруських товарів

Захисне мито в розмірі 39,2% введуть щонайраніше 1 травня.

Україна відклала запуск контрзаходів щодо білоруських товарів
Фото: sputnik.by

Україна передумала вводити з 20 січня захисне мито в розмірі 39,2% на низку білоруських продуктів.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) відклала запуск торговельних обмежень до 1 травня 2016 року, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на оголошення в газеті "Урядовий кур'єр" у п'ятницю.

Комісія вирішила дати Білорусі більше часу для врегулювання спірної ситуації.

Нагадаємо, захисне мито в розмірі 39,2% на білоруські продукти, серед яких кондитерські вироби, молочна продукція, пиво, горілка, а також шини, трактори та інші товари, МКМТ вирішила ввести 13 листопада 2015 року. Датою запуску торгових обмежень визначили 20 січня 2016 року.

Рішення про введення мит ухвалили на підставі матеріалів Мінекономіки України як відповідь на недружні дії з боку Білорусі щодо українських підприємств кондитерської і пивоварної галузей.

З кінця літа Білорусь ввела обов'язкову державну санітарно-гігієнічну експертизу української продукції. Як повідомляла тоді корпорація "Оболонь", це рішення фактично паралізувало експорт українських товарів до Білорусі і спричинило значні втрати для українських компаній.

Асоціація "Укркондпром" у свою чергу повідомляла, що Білорусь щороку вдається до різних технологій блокування доступу українських виробників на свій ринок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram