ГоловнаЕкономікаБізнес

Підприємство "Криммолоко" закривається через блокаду півострова

Завод став нерентабельним, його ліквідують

Сімферопольське підприємство "Криммолоко" вирішило припинити роботу через дефіцит сировини, яка раніше надходила з материкової частини України, і перебоїв зі світлом. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Крым 24".

"З вересня у нас пішли збитки - вересень, жовтень, листопад, грудень. Вересень - відсутність сировини з України. Листопад-місяць - це блекаут з електрики. І режим НС до сьогодні ще ніхто не скасував", - пояснив генеральний директор "Криммолоко" Тимофій Ананьєв.

Підприємство, де працює близько 200 осіб, буде ліквідовано.

Нагадаємо, кримські татари з 20 вересня блокували проїзд вантажного транспорту в Крим. Ці дії більш ніж два місяці знаходилися поза правовим полем, поки Кабінет Міністрів не вирішив офіційно заборонити переміщення вантажних потоків на адміністративній межі між Україною і Кримом.

17 грудня оприлюднили постанову про обмеження поставок низки товарів у Крим і з Криму. Документ забороняє постачання на період окупації Криму всіх товарів, робіт і послуг, за винятком особистих речей громадян, визначених частиною першою статті 370 Митного кодексу України, що переміщуються в ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі. Також під заборону не підпадають перевезення громадянами соціально значущих продуктів харчування, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10000 гривень і сумарна вага яких не перевищує 50 кілограмів на одну людину. При цьому перевозити продукти харчування дозволено не частіше ніж раз на добу.

Крім того, від початку січня окупований Крим залишився без контракту на постачання електроенергії з материкової частини України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram