ГоловнаЕкономікаБізнес

Українці отримають більше канадської яловичини і свинини

Країна - один з найбільших експортерів м'яса

Українці отримають більше канадської яловичини і свинини
Фото: www.russianweek.ca

Україна дозволила експорт яловичини і свинини ще 15 канадським виробникам, довівши загальну кількість таких підприємств до 27.

Як повідомляється на сайті Міністерства сільського господарства Канади, такі результати інспекції, яка відбулася у вересні 2015 року.

Канада розраховує, що доступ на український ринок приноситиме канадським виробникам яловичини і свинини до $50 млн щорічно.

У 2014 році в Україну з Канади було експортовано сільськогосподарської продукції, продовольства і морепродуктів на $35,7 млн. Загальний обсяг товарообігу між Канадою та Україною в середньому становив $293,3 млн з 2012-го по 2014 рік, і, як очікується, збільшиться на 19% після набуття чинності угоди про зону вільної торгівлі.

Україна і Канада наразі проводять юридичний аналіз узгодженого тексту угоди, і як тільки його підпишуть, сторони можуть розпочати імплементацію. Угода призведе до ліквідації всіх несільськогосподарських тарифів і переважної більшості сільськогосподарських тарифів в Україні, у тому числі на канадську яловичину, деяку свинину, бобові, крупи, рибу і морепродукти, масло каноли, оброблені харчові продукти і тваринні корми.

Канада посідає третє місце у світі за обсягами експорту свинини, щорічно поставляючи м'яса на суму більш ніж у 2,6 мільярда доларів у понад сто країн.

Канада також вважається одним із кращих у світі виробників яловичини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram