ГоловнаЕкономікаБізнес

Китайці закривають бренд Motorola

Від легендарної торгової марки залишиться тільки логотип і "Мото".

Китайці закривають бренд Motorola
Фото: EPA/UPG

Китайський виробник Lenovo вирішив позбутися бренду Motorola, залишивши замість нього Moto by Lenovo. Також збережеться логотип у вигляді характерної букви "M".

Про це оголосили представники компанії Motorola Mobility, яка була куплена Lenovo в 2014 році, на прес-конференції на виставці електроніки CES у Лас-Вегасі. "Ми поступово від'єднаємо бренд Motorola і сфокусуємося на Moto", - говорять в компанії.

Як нагадує CNet, саме в Motorola придумали мобільний телефон як такий, це ж компанія випустила перший телефон-розкладачку і культовий телефон Razr, який був дуже популярний у середині "нульових" років.

Цікаво, що при покупці Motorola гендиректор Lenovo стверджував, що компанія буде не тільки захищати легендарний бренд, але й зміцнювати його. Однак тепер Lenovo вирішила використовувати свій бренд для телефонних продуктів.

Motorola Mobility - американська компанія, що займається мобільними технологіями, виробництвом мобільних телефонів і пристроями побутової, комп'ютерної техніки. Вона була створена в результаті поділу компанії Motorola на дві незалежні фірми - Motorola Solutions (надає технологічні рішення в галузі радіозв'язку для комерційних замовників і державних структур) і Motorola Mobility. Процес поділу завершився на початку 2011 року.

У 2012 році Motorola Mobility перейшла під контроль Google, а через два роки - Lenovo.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram