ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія передала Кримську залізницю під опіку РЗ

Заступник міністра інфраструктури назвав це рішення великою юридичною помилкою.

Росія передала Кримську залізницю під опіку РЗ
Фото: Униан

Уряд Росії 29 грудня наказав передати залізницю в Криму у федеральну власність - розпоряджатися нею буде РЗ.

Як сказано в розпорядженні №2729, таке рішення ухвалено з метою збереження виробничого і кадрового потенціалу місцевої залізниці і розвитку залізничного сполучення між Кримським півостровом і Росією. Передача відбулася за пропозицією органу, який називає себе "Радою міністрів Республіки Крим".

Після анексії Криму місцеві активи "Укрзалізниці" оформили в підприємство "Кримська залізниця", яке було підвідомче окупаційній адміністрації.

Заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян у своєму фейсбуці написав, що таке рішення уряду Росії є великою юридичною помилкою, оскільки тепер за заволодіння українським майном будуть відповідати не фізособи на кшталт голови окупаційної адміністрації Сергія Аксьонова, а РЗ. "Сподіваюся, що активів російської залізниці вистачить для виплати репарацій", - заявив Омелян.

Нагадаємо, що з кінця 2014 року "Укрзалізниця" не возить вантажів і пасажирів у Крим. Пасажирські поїзди кримського напрямку курсують до Новоолексіївки і Херсона, а вантажні - до контрольних пунктів в'їзду і виїзду на кордоні з окупованим Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram