ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ звинуватив "Газпром" у монополізмі

Слухання у справі призначено на 14 січня 2016 року.

АМКУ звинуватив "Газпром" у монополізмі
Фото: www.rbc.ua

Антимонопольний комітет визнав російську компанію "Газпром" монополістом на українському ринку транзиту газу у 2009-2015 роках.

"Комітет установив, що "Газпром" займає монопольне становище на ринку послуг транзиту природного газу територією України. При цьому протягом 2009-2015 років "Газпром" постійно порушував умови контракту з НАК "Нафтогаз" і ігнорував будь-які звернення про зміну умов співпраці на економічно обґрунтовані та взаємовигідні", - повідомив на брифінгу в четвер голова АМКУ Юрій Терентьєв.

Слухання у справі призначено на 14 січня 2016 року. "Ми очікуємо представників "Газпрому" на цьому слуханні, яке відбудеться в приміщенні АМКУ", - сказав Терентьєв.

Нагадаємо, наприкінці квітня антимонопольні органи Європейського Союзу висунули "Газпрому" офіційне звинувачення у зловживанні монопольним становищем у Польщі, Угорщині, Естонії, Латвії, Литві, Чехії, Словаччині, Болгарії. Російську компанію звинуватили у створенні штучних бар'єрів для постачань газу з одних країн Центральної та Східної Європи в інші та встановленні несправедливих цін на газ.

Після цього прем'єр Арсеній Яценюк попросив АМКУ порушити аналогічну справу. 13 травня 2015 року Антимонопольний комітет почав розгляд проти "Газпрому" за зловживання монопольним становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram