ГоловнаЕкономікаБізнес

Західні кредитори готові вкладати в "Укрзалізницю", - Завгородній

Борги компанії більше не блокують прихід інвесторів.

Західні кредитори готові вкладати в "Укрзалізницю", - Завгородній
Фото: Макс Требухов

Успішна реструктуризація зовнішніх боргів і відновлення інвестиційних проектів дозволять ПАТ "Укрзалізниця" оновити основні фонди, модернізувати структуру і створити нові робочі місці.

Про це в четвер повідомив голова ПАТ Олександр Завгородній, пише УНІАН.

"Ми провели успішні переговори з радою кредиторів, досягнувши угоди про реструктуризацію зовнішніх боргів на суму 500 млн євро", - заявив він.

За словами керівника підприємства, борги і збитки "Укрзалізниці" довго блокували прихід кредиторів, не давали можливості почати модернізацію. Нове керівництво залізниці розробило і затвердило довгострокову стратегію розвитку "Укрзалізниці", були зроблені важливі кроки для реформування підприємства. У результаті кредитори погодилися реструктуризувати запозичення, що відкрило дорогу для нових інвестицій.

"Ми склали програму дій на 10 років, після виконання якої "Укрзалізниця" зможе вийти на нормальний і прибутковий рівень роботи", - зазначив Завгородній.

Він наголосив, що після позитивного рішення кредиторів провідні фінансові установи світу погодилися інвестувати в модернізацію підприємства, від якої відмовилися ще 2012 року.

"Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк відновили переговори про відновлення фінансування в межах кредитних ліній, закритих 2012 року, і про запуск нових інвестиційних проектів. Усе це дозволить нам електрифікувати колії, реконструювати рухомий склад і закуповувати новий", - говорить Завгородній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram