ГоловнаЕкономікаДержава

Мінагрополітики шукає юридичну можливість повернути бренд "Масандра"

Якщо торгову марку не використовують три роки, юридичне право на неї може бути втрачено

Мінагрополітики шукає юридичну можливість повернути бренд "Масандра"
Фото: minagro.gov.ua

Міністерство аграрної політики та продовольства здійснює заходи для захисту національних інтересів підприємств, що залишилися на території тимчасово окупованого Криму.

Про це заявив міністр аграрної політики Олексій Павленко, якого цитує офіційний сайт відомства.

Своєю чергою радник міністра Олександр Лієв зазначив, що після повернення бренда "Новий Світ" наступним кроком стане повернення бренда "Масандра".

"Якщо торговельну марку не використовують три роки, юридичне право на неї може бути втрачене. Україна не використовує бренд "Масандра" два роки. Тому наше першорядне завдання - дати українським підприємствам юридичну можливість випускати масандрівські вина під відповідними торговими марками", - зазначив Лієв.

Нагадаємо, що МінАПК ще в січні повідомило про плани зберегти за собою права на кримські винні бренди, такі як "Масандра", "Магарач" і "Новий світ".

На території півострова налічують 64 аграрні ДП, з яких 33 підпорядковані Мінагрополітики. Окупаційна влада Криму націоналізувала Азовський лікеро-горілчаний завод (смт Азовське, Джанкойський район), об'єднання "Масандра" (смт Масандра, Ялта, "Магарач" (с. Віліне, Бахчисарайський район), держпідприємство "Завод шампанських вин "Новий Світ" (Судак) - усі вони потрапили під санкції Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram