ГоловнаЕкономікаФінанси

Кірш оголосив самозванцями розробників проекту Податкового кодексу

Депутат вважає, що PriceWaterHouse підвели президента і прем'єра.

Кірш оголосив самозванцями розробників проекту Податкового кодексу
Фото: nfront.org.ua

Авторами проекту Податкового кодексу є фірма PriceWaterHouse, яка купила франшизу у відомої аудиторської компанії PriceWaterHouseCoopers, заявив депутат фракції "Народний фронт" у Верховній Раді, член профільного комітету з питань податкової та митної політики Олександр Кірш.

Він назвав документ вкрай непрофесійним і "ворожим". "Кодекс, по-перше, був дуже несвоєчасно підготовлений - його потрібно було, за законом, підготувати за півроку до набуття чинності, а не "під ялинку", - зазначив депутат.

За його словами, документ "знищує економіку цілими кластерами, роблячи неможливим існування сільського господарства, якому залишається 25% від колишньої спецрежиму, знищує єдиноподатників, частина з яких буде платити втричі більше, ніж раніше, робить абсолютно немислимим податок на нерухомість, під який підпадають навіть склади і житло".

"Ну і, звичайно, просто знущається з малого і середнього бізнесу загалом, коли одночасно неможливо бути ні в малому, ні в середньому бізнесі, ні засновником, ні в сільському господарстві - йдеться просто про знищення економіки цілими пластами", - додав Олександр Кірш.

"Скажімо, 36% - сумарний податок з дивідендів, 18% - податок на прибуток і 18% - прибутковий податок. Чи можемо ми собі уявити більше знущання з інвесторів, ніж обов'язок платити з дивідендів 36%?" - аргументував депутат.

"Звичайно, це ворожий кодекс, який підготовлено вкрай непрофесійно", - вважає політик.

При цьому він повідомив, що автором документа є не Мінфін і не Мінекономіки. "Це робив PriceWaterHouse, самозванча фірма, яка привласнила собі назву відомої всьому світу компанії (PriceWaterHouseCoopers), купивши франшизу", - пояснив депутат.

"До PriceWaterHouseCoopers вона, крім франшизи, не має жодного стосунку, і вже не вперше вона тиранить усю країну своїми кодексами. Цього разу знову - Мінфін і Мінекономіки не готували Податковий кодекс - просто самозванці з PriceWaterHouse дуже підвели і президента, і прем'єр-міністра вкрай непрофесійним Податковим кодексом", - резюмував Кірш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram