ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртелекому" не продовжили ліцензію на зв'язок

НКРЗІ вимагає отримати новий дозвіл за повну вартість.

"Укртелекому" не продовжили ліцензію на зв'язок

Нацкомісія регулювання зв'язку та інформатизації відмовилася продовжувати ліцензію компанії "Укртелеком" на надання послуг місцевого фіксованого зв'язку. Про це повідомила прес-служба НКРЗІ.

Видання "Ліга" зазначає, що нинішня ліцензія дає право надавати послуги місцевого зв'язку до квітня 2016 року.

Конфлікт між регулятором і "Укртелекомом" пов'язаний із тим, що вид діяльності за цією ліцензією відповідає вже нечинному закону про зв'язок. Тому НКРЗІ вважає, що слід отримати нову ліцензію. Її повна вартість - 1,38 млн грн.

У компанії вважають, що ліцензію оформляли вже за чинним законодавством. Тому наполягає на сплаті 30% її вартості. Компанія планує звернутися до суду і оскаржити рішення НКРЗІ. "Укртелеком" надає послуги місцевої телефонії відповідно до ліцензії від 2005 року, яку востаннє переоформляли 21 липня 2011 року.

Нагадаємо, що у 2010-2014 роках конфлікти через ліцензії в НКРЗІ виникали з усіма основними компаніями, які надають послуги зв'язку. 2010 року НКРЗІ відмовляла в продовження ліцензії "Укртелекому", 2011-го - групі Vega. В обох випадках компанії подавали судові позови і з їхньою допомогою домагалися переоформлення ліцензій.

"Київстар" 2011 року вирішив піти простішим шляхом і заплатив 19,4 млн грн за отримання двох окремих дозволів на GSM-900 і GSM-1800. "Астеліт" 2013 року і "МТС-Україна" 2014 року пішли до суду і довели свою правоту, переоформивши стару ліцензію за 30% від вартості отримання нової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram