ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна домовилася з Польщею про валютний своп на 1 млрд євро

Нацбанк отримав можливість поповнити свої валютні резерви.

Україна домовилася з Польщею про валютний своп на 1 млрд євро
Фото: Пресс-служба президента Украины

Україна домовилася з Польщею про валютний своп на 4 млрд злотих, або майже 1 млрд євро.

Про це на брифінгу з президентом Польщі Польщі Анджеєм Дудою, який приїхав до Києва, повідомив український президент Петро Порошенко.

"Сьогодні це не було основним предметом переговорів, але можу вам повідомити, що відбулися переговори між головою Національного банку України пані Гонтаревою та головою Польського банку паном Білкою. Досягнуто домовленості - мені про це повідомила голова Національного банку - про відкриття кредитної лінії, свопу на 4 млрд злотих, або 1 млрд євро. Що, безумовно, сприятиме торговельному обороту України та Польщі, тому що сьогодні той потенціал, який є в міжнародному економічному співробітництві України та Польщі, він не відповідає обсягам обороту", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що у вересні НБУ домовився з Національним банком Швеції про валютний своп на суму до 500 млн доларів. У травні Національний банк України та Народний банк Китаю підписали угоду про валютний своп для валют китайський юань / гривня на суму до 54 млрд гривень і 15 млрд китайських юанів. Нова угода замінила договір від 2012 року, який так і не запрацював.

Валютний своп - валютна операція за договором, умови якого передбачають купівлю (продаж, обмін) іноземної валюти зі зворотним її продажем (купівлею, обміном) на певну дату в майбутньому з фіксацією умов цих операцій (курсів, обсягів, дат валютування, т.д.) під час укладення договору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram