ГоловнаЕкономікаБізнес

Підвищення залізничних тарифів з 1 січня є передчасним, - Кононенко

Політик закликав спочатку завершити процедуру корпоратизації

На нинішньому етапі корпоратизації УЗ будь-яка зміна тарифу на вантажні перевезення буде непрозорою. Про це заявив заступник глави фракції БПП Ігор Кононенко. За його словами, Міністерство інфраструктури повинно послідовно виконувати свої обіцянки, що стосуються тарифної політики в УЗ.

"У планах Міністерства інфраструктури була корпоратизація "Укрзалізниці". Зараз ми знаємо, що створено наглядову раду "Укрзалізниці". Мають обрати нового керівника. Далі - інвентаризація всього майна "Укрзалізниці", далі - реалізація непрофільних активів "Укрзалізниці". Тут слід залучити додаткові кошти. В рамках уже прозорої структури відкритого акціонерного товариства є бажання інвесторів долучитися до фінансування. А потім вже можна розглядати питання тарифів. Коли ми не розуміємо реальної економічної ситуації в "Укрзалізниці", підвищувати тарифи, на мій погляд, буде не прозоро", - цитують Кононенка "Українські новини".

Нагадаємо, тарифи "Укрзалізниці" на перевезення вантажів у 2016 році можуть підняти на 30%. За словами глави Мінінфраструктури України Андрія Пивоварського, тарифи планується підвищити з 1 січня і з 1 липня на 15% у кожному разі.

Як повідомлялося, в представництві ЄБРР в Україні заявили, що питання підвищення залізничних тарифів зараз не є актуальним, оскільки це "ризиковано і не зовсім обґрунтовано".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram