ГоловнаЕкономікаДержава

ЄІБ дав гроші на будівництво трьох мостів у Донецькій області

Роботи розпочнуть уже навесні

ЄІБ дав гроші на будівництво трьох мостів у Донецькій області
Фото: Нелли Вернер

Європейський інвестиційний банк виділить кошти на відновлення трьох зруйнованих мостів у Донецькій області.

Про це повідомив голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський у Фейсбуці.

За його словами, роботи розпочнуться вже навесні, після підготовки проектно-кошторисної документації.

Жебрівський також розповів про XI Міжнародний економічний форум "Відкритий Донбас", який пройшов у Артемівську (Бахмут).

"Нам удалося зібрати велике коло гостей, у тому числі керівників програм ООН і представництва ЄС в Україні. Ці організації допомагають регіону і хочуть робити це надалі", - зазначив він.

Під час форуму Донецька ВЦА презентувала свою дорожню карту відновлення інфраструктури. Також було запущено процес формування Агентства регіонального розвитку, де в наглядову раду потраплять переважно представники європейських організацій, ПРООН і громадськості.

Також був підписаний меморандум з Ощадбанком про пільгові кредити для малого та середнього бізнесу.

"Для підприємців Донецької області це чіткий стимул для розвитку. Місцеві громади отримали установку на децентралізацію", - зазначив Жебрівський.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року Україна та ЄІБ підписали дві кредитні угоди на 600 млн євро. 400 млн передбачено на фінансування малого та середнього бізнесу. Їх отримають українські банки, які будуть видавати кредити приватному сектору.

Ще 200 млн проходять за надзвичайною кредитною програмою відновлення України. Ці гроші підуть на відновлення інфраструктури регіонів, які постраждали внаслідок бойових дій на сході України, а також на забезпечення потреб вимушених переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram