ГоловнаЕкономікаБізнес

УЗ і "Укрспирт" підуть до суду через звинувачення в корупції

Міністри визнали абсурдними заяви про масштаби розкрадань на цих підприємствах.

УЗ і "Укрспирт" підуть до суду через звинувачення в корупції
Алексей Павленко и Андрей Пивоварский
Фото: Макс Требухов

Міністри Андрій Пивоварський і Олексій Павленко заявили, що "Укрзалізниця" і "Укрспирт" підуть до суду, якщо звинувачення в корупції на цих підприємствах, які прозвучали останнім часом, не підтвердяться.

Увесь річний оборот УЗ - близько 2,5-2,6 млрд доларів, тому звинувачення у втратах на суму 2,2 млрд доларів виглядають дивними. Ситуація з "Укрспиртом" ще абсурдніша - компанію звинувачують у порушеннях на 120 млрд гривень з оборотом 3 млрд гривень.

"Дуже важко з трьох вкрасти 120", - цитує Павленка прес-служба уряду.

Пивоварський заявив, що антикорупційному прокуророві варто перевірити ці звинувачення. Якщо факти корупції підтвердяться, хтось повинен відповісти. "Якщо фактів немає - також хтось, напевно, повинен зазнати покарання", - сказав міністр інфраструктури.

Він припустив, що заяви про корупцію на УЗ були зроблені з метою створити перешкоди для залучення інвестицій: "Укрзалізниця" та Міністерство зараз активно ведуть переговори з Європейським інвестиційним банком, ЄБРР про залучення нових грошей".

Такої самої думки і міністр АПК Павленко щодо "Укрспирту", який готується до приватизації. "Ми готові всю інформацію передати антикорупційному прокуророві. Якщо інформація не буде підтверджена, значить, керівництво підприємства повинно подавати в суди", - сказав міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram