ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві створюють рибний патруль

Патрульними стануть люди тільки з вищою освітою.

У Києві створюють рибний патруль

Держрибагентство з 15 грудня починає набір у рибний патруль Києва та Київської області. Цей патруль стане першим у процесі реформи територіальних органів рибохорони.

Як повідомляють на сайті Мінагрополітики, в рибний патруль можуть потрапити чоловіки і жінки тільки з вищою освітою. Їм обіцяно гідну зарплату.

Для того, щоб узяти участь у конкурсі, претенденти повинні заповнити онлайн-анкету, яка вже доступна на сайті Держрибагентства, або заповнити паперову версію і подати її особисто кадровій комісії, починаючи з 15 грудня. Повний пакет документів, можна подати до 15 січня 2016 року. Інформація про графік роботи комісії й інші деталі конкурсу будуть доступні на сайті Держрибагентства з 15 грудня.

Відбір складається з декількох етапів: психологічне тестування, перевірка фізичної підготовки, у тому числі і плавання, медичне обстеження. Також буде співбесіда з кадровою комісією у складі представників Держрибагентства, Мінагрополітики, психологів, а також незалежних HR-фахівців.

Після проходження конкурсу майбутні рибні патрульні почнуть навчання. Підготовчий курс включає основи іхтіології та гідрології, профільне законодавство, володіння зброєю, управління плавзасобами, дронами та іншим технічним оснащенням, а також фізичну підготовку. По його завершенні на патрульних чекають іспити.

Проект запуску служби в Києві й області є пілотним. Найближчим часом його досвід використають у масштабах усієї країни.

Паралельно Держрибагентство буде ліквідовувати нинішні територіальні управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів.

Нагадаємо, реформа територіальних органів рибохорони покликана викорінити корупцію в цій сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram