ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов виявився найбільшим платником податків в Україні

За три роки він виплатив 378 млн гривень ПДФО

Ахметов виявився найбільшим платником податків в Україні
Фото: scm.com.ua

Власник СКМ, колишній нардеп від Партії регіонів Рінат Ахметов є найбільшим платником податків України серед фізичних осіб. За 2012-2014 роки він сплатив 378 млн гривень податку на дохід, підрахувало видання Forbes.net.ua.

Трирічний період для аналізу обрали, щоб нівелювати вплив на результат чинника політичної кон'юнктури: певні свого часу успішні бізнесмени деактуалізувалися після зміни влади в Україні, покинувши державу.

На другому місці – Борис Колесніков, засновник кондитерської компанії "Конті" і свинарського холдингу "АПК-Інвест" (164 млн гривень). Замикає трійку лідерів боксер Володимир Кличко, який сплатив 76 млн гривень ПДФО.

Також у топ рейтингу входять Мірча Луческу (тренер "Шахтаря"), мер Києва Віталій Кличко, олігарх Дмитро Фірташ, екс-голова збанкрутілого агрохолдингу "Мрія" Микола Гута, власник фінансово-промислової групи ТАС Сергій Тігіпко, власник "Смарт-холдингу" Вадим Новинський і президент Петро Порошенко. Останній заплатив 18 млн гривень податків за три роки.

Нагадаємо, Ахметов за 2014 рік втратив 113 місць у світовому рейтингу мільярдерів, який щороку складає американський Forbes. Активи власника групи СКМ оцінили у $6,7 млрд (на $5,8 млрд менше порівняно з торішнім рейтингом), що дозволило йому посісти лише 201-ше місце у свіжому рейтингу (було 88).

Також мільярдерами вважаються власник "Інтерпайпу" Віктор Пінчук (1250-те місце, 1,5 млрд доларів), власники групи "Приват" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов (1415-те і 1500-те місце, по 1,3 млрд доларів), а також власник "Миронівського хлібопродукту" Юрій Косюк (1638-ме місце, 1,1 млрд доларів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram