ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ побачив ризики подальшої співпраці з Україною

МВФ чекає, яким буде поданий бюджет.

МВФ побачив ризики подальшої співпраці з Україною
Фото: EPA/UPG

Існує ризик для продовження програми співпраці в рамках механізму розширеного фінансування між Міжнародним валютним фондом та Україною.

Про це заявив представник МВФ в Україні Жером Ваше, повідомив Укрінформ.

«Ми вступаємо у важкі часи, складну ситуацію. Є потреба у відповідальній політиці, в тому, щоб продовжувати рухатися обраним шляхом. Ми бачимо певні ризики для програми МВФ», - підкреслив Ваше.

За його словами, бюджетна політика повинна відповідати цілям, які були узгоджені в програмі між Україною та фондом.

«Ризики є. Ризик, як я говорив, у тому, що може бути прийнято бюджет, який не відповідає цілям програми МВФ, і в якому буде закладена політика, яку ми не підтримуємо», - зазначив він, додавши, що фонд досяг згоди з міністром фінансів України Наталією Яресько щодо політики надходжень і витрат, яку МВФ в змозі підтримати.

«Тепер ми чекаємо, яким буде поданий бюджет, і чи буде він відповідати домовленостям. І чи зможемо ми його підтримати», - сказав він.

У разі зупинки програми співпраці між МВФ і Україною автоматично буде зупинено всі програми кредитування з міжнародними фінансовими організаціями: Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, урядів країн ЄС і США.

Нагадаємо, 30 листопада Мінфін оприлюднив оновлений проект державного бюджету України на 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram