ГоловнаЕкономікаДержава

Коболєв сподівається, що "Нафтогаз" і Міненерго до кінця року домовляться про корпоратизацію

На засіданні Кабміну планується розглянути два варіанти формування наглядової ради НАК і затвердити статут компанії.

Коболєв сподівається, що "Нафтогаз" і Міненерго до кінця року домовляться про корпоратизацію
Андрей Коболев
Фото: yes-ukraine.org

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розраховує на досягнення спільної позиції щодо реформування системи корпоративного управління "Нафтогазу" з Міністерством енергетики та вугільної промисловості до кінця 2015 року.

"Ми сподіваємося, що - так, всі розбіжності буде врегульовано", - сказав Коболєв на зустрічі з журналістами, передає РБК-Україна.

Коболєв зазначив, що зараз існує два варіанти того, як буде формуватися склад наглядової ради компанії. Перший варіант передбачав склад наглядової ради із семи членів, чотири з яких - незалежні, решта можуть бути делеговані Кабміном, Президентом і трудовим колективом компанії.

Нині, за словами Коболєва, ця ідея трансформувалася у варіант складу наглядової ради з п'яти членів, троє з яких незалежні, інші два делеговані від Кабміну і Президента.

Коболєв повідомив, що 4 грудня на засіданні Кабміну планується розглянути ці два варіанти, і висловив сподівання, що буде затверджено статут НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, 16 жовтня Кабмін на засіданні одноголосно затвердив план дій з реформування системи корпоративного управління НАК "Нафтогаз України", який передбачає створення наглядової ради із залученням незалежних директорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram