ГоловнаЕкономікаБізнес

ДніпроОДА провела наймасштабніший у країні семінар з ProZorro

Адміністрація за дорученням Резніченка перейшла на систему кілька місяців тому

ДніпроОДА провела наймасштабніший у країні семінар з ProZorro

На третій семінар Дніпропетровської ОДА, присвячений умовам роботи в системі електронних закупівель ProZorro, зібралася рекордна кількість учасників - близько тисячі. При цьому самі організатори розраховували на удвічі меншу кількість охочих, повідомляє прес-служба регіону з посиланням на голову ОДА Валентина Резніченка.

"Як і все нове, люди сприймали ProZorro з недовірою. Але йде час, і сотні підприємців регіону вже відчули переваги електронного ринку. 3,8 тисячі тендерів на 162,92 млн грн зареєстровано в системі ProZorro на Дніпропетровщині. Планова економія від цих торгів - понад 30 млн гривень. У середньому в кожній закупівлі беруть участь 2-4 підприємства. Кожен, хто має якісний товар, може отримати замовлення від ОДА, РДА чи комунальних установ області", - сказав Резніченко.

Під час семінару його учасники могли поставити питання, поділитися пропозиціями чи зауваженнями.

За розпорядженням Резніченка Дніпропетровська облдержадміністрація перейшла на систему ProZorro кілька місяців тому. В ОДА вже є напрацьовані нормативні документи, довідки та інше. Усім цим область готова ділитися з будь-яким держорганом, який вирішить перейняти досвід.

ProZorro - це система електронних торгів. Через неї укладають угоди до 200 тис. грн на товари та послуги і до 1,5 млн грн - на роботи. Торги проводять у режимі онлайн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram