ГоловнаЕкономікаБізнес

Українські винахідники презентували енергоощадний тепловентилятор

Генеральний конструктор української компанії "Квантум Електрика" Сергій Петров презентував журналістам революційну новинку - енергоощадний тепловентилятор "Квантум Електрик" для обігріву житлових і виробничих приміщень. Його унікальна особливість у тому, що замість традиційної ТЕНової спіралі використовуються інфрачервоні товстоплівкові нагрівачі й авторські конструкції теплообмінників, що дозволяє економити до 40% електроенергії.

Сергій Петров презентує тепловентилятор «Квантум Електрик»
Сергій Петров презентує тепловентилятор «Квантум Електрик»

Наприклад: тепловентилятор тепловою потужністю 5 кВт споживає не більш ніж 3,8 кВт електроенергії на годину. Прилад втягує повітря з приміщення, що обігрівається, і за допомогою інфрачервоного нагрівача нагріває його і подає назад у приміщення, при цьому тепловентилятор "Квантум Електрик» не висушує повітря. Українські винахідники навчилися не тільки нагрівати повітря, а й подавати його в приміщення, що обігрівається, з істотною мінімізацією тепловтрат - це ноу-хау. Подано документи на патент.

Такі тепловентилятори можна буде використовувати для обігріву великих приміщень: складів, цехів, спортивних залів, - пояснюють у компанії. Серійне виробництво починається з грудня 2015 року, але вже зараз є можливість оформити попереднє замовлення. Революційний тепловентилятор виготовлятимуть у кількох варіантах: 5 кВт, 10 кВт і 15 кВт.

Після трьох місяців лабораторних випробувань Чеська Республіка видала європейський сертифікат якості на панель обігріву виробництва української компанії "Квантум Електрик".

«Квантум Електрик» презентує Європейський Сертифікат Якості
«Квантум Електрик» презентує Європейський Сертифікат Якості
Європейський сертифікат якості на панель «Квантум Електрик»
Європейський сертифікат якості на панель «Квантум Електрик»

Документ підтверджує ефективність приладу і дає право продавати панелі на території Європейського Союзу. Отримання європейського сертифіката якості - це своєрідна відповідь компанії "Квантум Електрик" на сумніви скептиків, які не вірили в унікальні властивості панелі обігріву. А переваг відразу кілька - панель економніша від звичайних обігрівачів у 2-3 рази. Споживаючи 350 Вт електричної енергії, виробляє до 750 ккал/год тепла, зберігає вологість і температуру в приміщенні і при цьому лікує користувачів. Винахідники уточнили, що до кінця 2015 року будуть також відомі результати лабораторних досліджень у Китаї, що дасть можливість отримати місцевий сертифікат якості і право на продаж приладу в Піднебесній.

Сергій Петров також повідомив журналістів, що з листопада 2015 року в конструкцію обігрівальної панелі "Квантум Електрик" внесено важливі поліпшення, пов'язані з нестабільною напругою в електричній мережі України. Оновлена панель здатна видавати максимальне тепло навіть з напругою 190В, не вимагаючи при цьому додаткового стабілізатора напруги.

Панель обігріву і тепловентилятор «Квантум Електрик»
Панель обігріву і тепловентилятор «Квантум Електрик»

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram