ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк пояснив відмову від російського газу його високою ціною

Переговори про нову ціну газу на перший квартал 2016 року очікуються у грудні

Яценюк пояснив відмову від російського газу його високою ціною
Фото: Макс Требухов

Україна відмовилася від закупівель російського газу через нижчу ціну на європейському ринку.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу.

"Це не вони нам не постачають газ. Це ми у них не купуємо. Зроблено це в першу чергу у зв'язку з тим, що цінові пропозиції, які надійшли від наших європейських партнерів, набагато кращі за пропозиції від східного сусіда", - сказав Яценюк.

У свою чергу прес-служба "Нафтогазу України" повідомила, що відмова від російського газу не загрожує безперебійному транзиту в Європу.

"За останні півтора року ми показали, що можемо забезпечувати безперебійний транзит російського газу незалежно від того, поставляється він для України чи ні, і в літній, і в зимовий сезон. У цей час торік ми не закуповували російський газ із меншими запасами газу у наших ПСГ і меншими можливостями для імпорту газу з ЄС. Наскільки нам відомо, і "Газпром", і його клієнти задоволені якістю і надійністю наших послуг із транзиту", - цитує прес-служба слова голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Також компанія повідомляє про те, що переговори про нову ціну російського газу для України на перший квартал 2016 року очікуються у грудні.

Нагадаємо, сьогодні російський "Газпром" припинив постачання газу в Україну, оскільки "Нафтогаз" не подав заявку на імпорт. За словами Яценюка, повністю відмовитися від російського газу Україна зможе через 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram