ГоловнаЕкономікаДержава

Демчишин рекомендуватиме підписати контракт щодо постачання електроенергії до Криму

Чинний договір діє до 31 грудня 2015 року.

Демчишин рекомендуватиме підписати контракт щодо постачання електроенергії до Криму
Фото: mpe.kmu.gov.ua

Рішення про підписання нового контракту щодо постачання електроенергії в анексований Крим буде прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України та Ради національної безпеки і оборони.

Про це сьогодні на прес-брифінгу повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає РБК-Україна.

"Ми виконуємо рішення Кабміну. Цього року подивимося, яке рішення буде прийнято. Буде засідання Кабміну і РНБО - і буде прийнято рішення. Договір на постачання е/е в Крим був підписаний в інтересах держави Україна підприємством "Укрінтеренерго", яке отримало відповідне розпорядження від Кабінету міністрів", - сказав міністр.

Крім того, він нагадав, що чинний договір діє до 31 грудня 2015 року.

Демчишин також повідомив, що за час дії контракту (10 місяців, - ред.) компанії "Укрінтеренерго" вдалося заробити близько 300 млн грн при обороті 8 млрд грн.

Міністр також прокоментував можливість розірвання цього контракту. "Найголовніше, щоб ми розуміли всі "за" і "проти"... Моє завдання, в моїй зоні відповідальності - оцінити всі "за" і всі "проти". Я не буду наполягати на підписанні контракту, я буду рекомендувати", - сказав глава Міненерго.

Міністр також підкреслив, що Генпрокуратура вже провела всі необхідні розслідування щодо підписання даного контракту і "немає сенсу повертатися до цієї теми".

Нагадаємо, 20 листопада в результаті вибуху було пошкоджено електроопори двох високовольтних ліній, що ведуть у Крим, але енергопостачання на півострів тривало.

Удень 21 листопада поліція спробувала забезпечити прохід ремонтникам для заземлення пошкоджених електроопор. Цього ж дня увечері дві лінії електропередачі "Каховська - Островська" і "Каховська - Джанкой" вийшли з ладу. З'явилася інформація, що опори впали через новий підрив. У результаті півострів залишається без української електрики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram