ГоловнаЕкономікаФінанси

Фонд гарантування вкладів змінить схему виплат

Вкладники зможуть звертатися по свої гроші до будь-якого банку в будь-який момент

Фонд гарантування вкладів змінить схему виплат

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив змінити схему здійснення виплат вкладникам банків з липня 2016 року, розповів заступник директора ФГВФО Андрій Оленчик.

"З 1 липня ми введемо кардинально нову схему проведення виплат. Нинішня схема з банками-агентами припинить існування. Фонд матиме власний процесинговий центр, до якого долучатимуться банки, які захочуть взяти участь у виплатах", - сказав він.

За словами Оленчика, в банках, які долучаться до процесингового центру фонду, встановлять термінали, і вкладники зможуть звернутися по свої гроші до будь-якого банку в будь-який момент.

Також Оленчик розповів, що Фонд у першому кварталі перейде на нову організаційну структуру. Наразі триває робота над створенням департаменту консолідованого продажу майна збанкрутілих банків, який супроводжуватиме управління активами та їхній продаж у всіх неплатоспроможних установах.

Для забезпечення консолідації активів неплатоспроможних банків у фонді буде створено сховище даних, роботу якого забезпечить департамент інформаційних технологій. Також буде створено департамент фінансових розслідувань, який займатиметься власниками та пов'язаними особами, дії яких стали причиною банкрутства. Передбачається також створення підрозділу захисту прав споживачів і сектору з підвищення рівня грамотності громадян.

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів наразі займається адмініструванням вісьмох банків, серед яких "Фінанси і кредит", "Фінансова ініціатива", ВБР, а також ліквідацією понад 50 установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram