ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна передала Індії останню партію відремонтованих Ан-32

"Укроборонпром" виконав один із найбільших військових контрактів в історії України.

Україна передала Індії останню партію відремонтованих Ан-32
Фото: twitter.com/ukroboronprom

Україна в четвер передала Індії останню партію відремонтованих військових літаків Ан-32, повідомляють у твіттері концерну "Укроборонпром".

2009 року Індія й "Спецтехноекспорт" уклали договір, згідно з яким Авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова мав модернізувати 105 літаків Ан-32 індійських ВПС. Сума договору становила $400 млн.

Наприкінці березня портал Defense News із посиланням на представника індійських ВПС повідомив, що після призупинення виконання договору українська сторона не повернула Індії п'ять літаків.

У ДП "Антонов" спростували цю інформацію. Як уточнили на підприємстві, згідно з договором, 40 літаків модернізують на ДП "Завод 410 ЦА" і ще 65 літаків - в Індії, на заводі в Канпурі. Доти завершили роботи з 35 літаками, які вже передали ВПС Індії. Ще 5 літаків перебували в цехах ДП "Завод 410 ЦА".

Легкий транспортний Ан-32 має максимальне комерційне навантаження 7,5 тонни, дальність польоту - 800 км, його крейсерська швидкість становить 470-530 км/год. Літак здатен перевозити 42 військовослужбовців.

Контракт на модернізацію Ан-32 індійських ВПС став другим за обсягом в історії українського військово-технічного співробітництва (ВТС) незалежної України, після підписаного 1996 року $650-мільйонного контракту на постачання 320 танків Т-80УД Пакистану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram