ГоловнаЕкономікаБізнес

Сорос викупить частку в данській IT-компанії Сiklum з офісами в Україні

Операцію планують закрити до кінця року

Фото на пам'ять про угоду, Джордж Сорос у центрі без піджака
Фото на пам'ять про угоду, Джордж Сорос у центрі без піджака

Приватний інвестфонд Ukrainian Redevelopment Fund LP (URF), який працює під управлінням Soros Fund Management LLC Джорджа Сороса, викупить частку в данській IT-компанії Ciklum Holding Limited з офісами в Україні. Про це повідомляє прес-служба фонду.

Продадуть частки інвестфонду Horizon Capital і частину акцій компанії, які належать Majgaard Holdings Ltd. Розмір пакета акцій, який змінить власника, не розголошується. Однак у 2012 році аналітики інвесткомпаній говорили, що Horizon Capital міг володіти від 10% до 25% акцій компанії і заплатити за них від 6 до 15 млн доларів США.

Торбен Майгаард, засновник і гендиректор Ciklum підкреслив, що новий інвестор допоможе компанії розширити свою діяльність як завдяки органічному зростанню, так і шляхом стратегічних покупок.

Цікаво, що в раду директорів Ciklum увійшов Андрій Колодюк, засновник і керуючий партнер українського венчурного фонду AVentures Capital. За його словами, він організував зустріч і допоміг домовитися про угоду представникам Ciklum, Horizon та інвестфонду Сороса. Свою роль у переговорах він позначив як "модератор".

Ciklum в Україні - це одна з найбільших компаній з розробки програмного забезпечення з офісами у шістьох містах: Вінниці, Дніпропетровську, Києві, Харкові, Львові та Одесі. За даними DOU.ua, в українській частині компанії станом на 1 січня 2015 року працювали 2213 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram