ГоловнаЕкономікаДержава

В Ізмаїлі викрили корупційну схему в судноплавній держкомпанії

За 2014-й і початок 2015 року державі було завдано збитків на суму понад 2 млн гривень

В Ізмаїлі викрили корупційну схему в судноплавній держкомпанії
Фото: isrz.net

Співробітники Служби безпеки спільно з прокуратурою викрили в Ізмаїлі корупційну схему у державній судноплавній компанії "Українське Дунайське пароплавство" (УДП).

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

Чиновники держкомпанії уклали договори з комерційними структурами на оренду плавзасобів УДП для здійснення внутрішньопортових перевезень. Норми оплати чітко встановлювалися, зокрема відповідно до тривалості рейсів. За угодою чиновників і бізнесменів частину часу орендовані судна використовувалися як пришвартовані склади для різної продукції. Відповідно за такі періоди орендарі не платили гроші держпідприємству.

Співробітники спецслужби встановили, що за 2014-й і початок 2015 року через цю корупційну схему державі було завдано збитків на суму понад 2 мільйони гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, у червні верховний суд Австрії відмовив компанії "Українське Дунайське пароплавство" у позові про визнання права власності на 3 тис. квадратних метрів території з двома будівлями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram