ГоловнаЕкономікаБізнес

В Україні припинилося зростання кількості інтернет-абонентів

До Інтернету під'єднано менш ніж половину домогосподарств.

В Україні припинилося зростання кількості інтернет-абонентів
Фото: 4everfoto.blogspot.com

В Україні припинилося зростання під'єднань до Інтернету, пише "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на дані Держстату.

За підсумками третього кварталу у країні є близько 5,9 млн домогосподарств, під'єднаних до Мережі. Цей показник не тільки не зростає, але навіть дещо знизився порівняно з другим кварталом, коли абонентів налічувалося близько 6 млн.

Найбільшу кількість інтернет-абонентів в Україні зафіксували в першому кварталі 2014 року, коли в статистиці ще враховували Крим і зону АТО. Доти абонентська база доросла до 6,2 млн абонентів. Згодом користувачі окупованих територій перестали враховуватися, відтоді клієнтська база операторів практично не змінювалася в розмірах.

Станом на 1 вересня населення країни становило майже 43 млн осіб (або 15,9 млн домогосподарств). Виходить, що до Інтернету під'єднана менш ніж половина.

Ще одна очевидна ознака насичення українського ринку інтернет-доступу - поступове підвищення розцінок. Тарифи вже підвищили більшість великих компаній. За підрахунками Держстату, середньомісячний платіж за Інтернет в Україні за підсумками третього кварталу 2015-го виріс на 11%, до 62 грн, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, що 2015 року в Україні з'явився масовий мобільний 3G-інтернет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram