ГоловнаЕкономікаДержава

Мережа магазинів Ахметова спростувала обшук

Слова глави СБУ стали несподіванкою для "Бруснички"

Мережа магазинів Ахметова спростувала обшук
Фото: scm.com.ua

Правоохоронні органи не проводили обшук в головному офісі мережі фрешмаркетів "Брусничка" у Дніпропетровську 30 жовтня 2015 року.

Про це повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" у ТОВ "Український Рітейл", що входить до СКМ Ріната Ахметова.

"Обшуку в нашому офісі 30 жовтня не було", - повідомили у компанії.

При цьому в компанії зазначили, що 30 жовтня головний офіс мережі працював у звичайному режимі, а його співробітники перебували на своїх робочих місцях.

"Може, він проводився у якихось інших структурах, але нам про це нічого не відомо", - додали в компанії.

В "Українському Рітейлі" також не мають інформації про можливі обшуки правоохоронних органів приміщень мережі у період від 30 жовтня до сьогодні.

Нагадаємо, на брифінгу у понеділок у Києві глава Служби безпеки України Василь Грицак повідомив про проведення 30 жовтня 2015 року у Дніпропетровську низки слідчо-оперативних дій, обшуків і вилучень щодо торгової мережі "Брусничка".

"30 жовтня цього року у Дніпропетровську [...] було проведено низку слідчо-оперативних дій, обшуків і вилучень, зокрема щодо структури, яка з держбюджету вкрала 26,7 млн грн, а також мінімізувала податки до бюджету на приблизно 500 млн грн. Сума непогана, особливо, якщо врахувати, що мова йде про мережу супермаркетів під назвою "Брусничка", - сказав Грицак.

"Брусничка" (ТОВ "Український рітейл") є частиною СКМ, була заснована у 2006 році. Станом на березень 2015 року у неї було близько 140 магазинів здебільшого на сході України - у Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій та Полтавській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram