ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін визначився з новим головою "Укртранснафти"

Микола Гавриленко - екс-акціонер мережі АЗС "Вік-Ойл".

Кабмін визначився з новим головою "Укртранснафти"
Николай Гавриленко

Урядовий комітет із призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств схвалив призначення гендиректором держкомпанії "Укртранснафта" Миколи Гавриленка.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на джерело в "Нафтогазі України" (володіє 100% акцій "Уктранснафти").

"Учора відбулося засідання номінаційного комітету з призначення керівників держпідприємств при Кабміні. Згідно з рішенням комітету, рекомендовано до призначення на посаду гендиректора ПАТ "Укртранснафта" Миколи Гавриленка, що пройшов фінальний етап конкурсу", - повідомив він.

21 жовтня "Нафтогаз" визнав Гавриленка переможцем конкурсного відбору.

Роман Сидорак, який зараз виконує обов'язки гендиректора "Укртранснафти", залишиться працювати в компанії і займатиме посаду одного з членів дирекції.

Микола Гавриленко був акціонером мережі АЗС "Вік-Ойл" і тривалий час очолював компанію. При ньому мережа зросла вшестеро з 2001 року і була успішно продана 2010 року корпорації ТНК-BP. Ця угода є однією з найбільших в історії паливного ринку України. Після продажу компанії Гавриленко заснував сервісну компанію "Формула", яка розвиває низку високотехнологічних послуг. Зокрема компанія першою в Україні запустила повністю автоматичну АЗС.

Нагадаємо, що 4 вересня НАК "Нафтогаз України" оголосила публічний конкурсний відбір кандидатів на заміщення посади генерального директора ПАТ "Укртранснафта". Попереднього гендиректора компанії Олександра Лазорка зараз оголошено в розшук. На чолі "Укртранснафти" Лазорко діяв в інтересах Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram