ГоловнаЕкономікаДержава

Україна подала позов проти Росії до СОТ

Скарга стосується обмеження експорту вагонів і стрілкових переводів

Україна подала позов проти Росії до СОТ
Фото: http://podrobnosti.ua

Україна подала позов проти Росії до Світової організації торгівлі (СОТ) щодо обмеження експорту вагонів і стрілкових переводів.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник Наталія Микольська, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні Україна подала до СОТ перший позов проти РФ, пов'язаний з обмеженнями, які ввели на українські вагони та стрілкові переводи", - сказала Нікольська.

За її словами, Україна неодноразово намагалася врегулювати спір на рівні відповідних комітетів СОТ, але безуспішно, у зв'язку з чим змушена вдатися до процедури врегулювання спорів у СОТ.

Микільська зазначила, що Україна очікує від Росії, що цей спір буде врегульовано на стадії консультації протягом 30 днів.

Російський ринок раніше був основним місцем збуту українських вагонів. Однак у 2013 році усі найбільші українські виробники - "Азовзагальмаш", "Дніпровагонмаш", Крюківський і Стахановський вагонзаводи - потрапили під санкції. Росія стверджувала, що заборона на поставки українських вагонів пов'язана з технічними причинами, різними для кожного заводу.

Раніше повідомлялося, що Україна готує до СОТ скаргу на обмеження імпорту української продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram