ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд заарештував 95 гектарів землі власника "Ельдорадо"

Слідчі зацікавилися мутною земельною схемою часів Януковича.

Суд заарештував 95 гектарів землі власника "Ельдорадо"
Фото: map.land.gov.ua

Шевченківський районний суд Києва наприкінці вересня заарештував майже 95 гектарів землі у Броварах,  фактично, подаровані власникові "Ельдорадо" Віктору Поліщуку місцевою міською радою.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Землі раніше належали держпідприємству "Радіопередавальний центр", але у 2013 році їх поділили на паї між кількома десятками фізичних осіб, які потім в один день і за допомогою одного нотаріуса передали свої ділянки приватному підприємству "Інтер-профіт". Після цього міськрада проголосувала за те, щоб землі віддати під промислову забудову. Пов'язана з "Інтер-профітом" фірма "Техенерготрейд" планувала побудувати на ділянці логістичний центр.

"Техенерготрейд" належить Віктору Поліщуку.

Поліщук володіє мережею магазинів "Ельдорадо", також йому приписують банк "Михайлівський". За даними нардепа Андрія Левуса, Поліщук одружений на родичці дружини Дмитра Медведєва, прем'єр-міністра і колишнього президента РФ.

Як зазначає видання, арешт накладено в рамках кримінальної справи стосовно колишнього заступника начальника управління Держземагентства у Київській області Станіслава Губіна, який підписував накази про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою цих ділянок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram