ГоловнаЕкономікаДержава

Суд визнав незаконним зниження норми споживання газу у квартирах без лічильників

Ця постанова надає привілеї одним споживачам газу над іншими

Суд визнав незаконним зниження норми споживання газу у квартирах без лічильників
Фото: www.11channel.dp.ua

Окружний адміністративний суд визнав незаконною і недійсною постанову Кабінету Міністрів про зниження норми споживання природного газу для громадян, у яких не встановлено лічильники.

Позов подано двома громадянами, які вважають, що ця постанова уряду є дискримінаційною щодо тих споживачів газу, домогосподарства яких обладнано лічильниками.

Суд вважає, що ця постанова порушує гарантовані Конституцією права громадян, оскільки встановлює принципово різний підхід до формування державної політики у сфері надання послуг ЖКГ, і тим самим надає привілеї одним споживачам над іншими в можливості споживати газ у неконтрольованих обсягах, а також перевагу - платити за аналогічні послуги менше, ніж інші споживачі, які мають встановлені лічильники газу.

Крім цього суд вважає, що цю постанову Кабміну ухвалили з порушенням належної процедури. Зокрема, її не включено у план підготовки проектів регуляторних актів Кабміну на 2015 рік, її проект не оприлюднено, а також не зроблено аналізу регуляторного впливу цієї постанови.

Нагадаємо, 30 вересня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що уряд збирається знизити ціну на газ для всіх жителів країни в межах 200 кубометрів на місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram