ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР виділив €100 млн на український громадський транспорт

Пощастило Одесі, Чернігову і Чернівцям.

ЄБРР виділив €100 млн на український громадський транспорт
Фото: www.avto.ru

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку на засіданні 14 жовтня схвалила виділення 100 млн євро на модернізацію громадського транспорту в містах України, повідомляють Українські Новини з посиланням на представника українського офісу банку.

Кошти виділять як кредити підприємствам громадського транспорту для поліпшення інфраструктури в Одесі, Чернігові, Чернівцях і кількох інших містах.

Нагадаємо, 23 вересня Міністерство інфраструктури України повідомило, що використає 100 млн євро з кредитної угоди із ЄБРР на ремонт доріг західних областей. Економія коштів виникла через зміну структури проекту, курсову різницю, а також високу конкуренцію на відкритих тендерах, що дало можливість укласти договори підряду на суми, що нижчі від очікуваних. Кошти спрямують на ремонт доріг Н-09 Мукачеве - Рахів - Богородчани - Івано-Франківськ - Рогатин - Львів і Н-13 Львів - Самбір - Ужгород.

Йдеться про кредитну угоду, підписану між Україною та ЄБРР 2010 року на загальну суму 450 млн євро для ремонту автомобільних доріг М-06 Київ - Чоп, М-05 Київ - Знам'янка, М-07 Київ - Ковель - Ягодин, Р-02 Київ - Іванків. Під час реалізації проекту було вирішено відмовитися від ремонту дороги Р-02 Київ - Іванків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram