ГоловнаЕкономікаДержава

Обсяг імпорту газу з РФ за перший день перевищив реверс утричі

За вчорашню добу з території РФ для потреб України надійшло 50,8 млн куб. м.

Обсяг імпорту газу з РФ за перший день перевищив реверс утричі
Фото: www.gazprom.com

Обсяг імпорту газу з Росії за перший день постачання перевищив реверсні поставки утричі. Про це повідомив керівник прес-служби оператора газотранспортної системи компанії "Укртрансгаз" Максим Белявський.

"Згідно з оперативною інформацією диспетчерського центру "Укртрансгазу", за вчорашню добу з території РФ для потреб України надійшло 50,8 млн куб. м. Крім цього, газ для вітчизняних споживачів імпортувався через Словаччину та Угорщину в обсязі 16,1 млн куб. м і 0,8 млн куб. м відповідно", - повідомив він.

Белявський також розповів, що від сьогодні Україна вперше за півроку починає качати імпорт газу через Польщу. "Сьогодні вранці отримали заявку на імпорт газу з Польщі в обсязі 0,3 млн куб. м", - повідомив він. За словами Белявського, заявлений обсяг газу записано на оперативний балансовий рахунок, і як тільки буде накопичено достатній для фізичного виміру об'єм, в рамках комерційного місяця здійснять фізичне прокачування цього газу.

Нагадаємо, Україна з понеділка, 12 жовтня, відновила імпорт російського газу після тримісячної перерви. Це стало можливим після того, як делегації Росії, України та Єврокомісії парафували тристоронній протокол про постачання газу в Україну на четвертий квартал 2015 року та перший квартал 2016 року. Ціна російського газу на четвертий квартал становитиме близько 230 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram