ГоловнаЕкономікаДержава

Україна припиняє авіасполучення з РФ з 25 жовтня

Усі російські авіакомпанії потрапили під заборону

Україна припиняє авіасполучення з РФ з 25 жовтня
Фото: pravdaurfo.ru

Державна авіаційна служба України ухвалила рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною та РФ з 25 жовтня 2015 року.

Заборона на польоти в Україну стосується всіх російських авіакомпаній і діятиме до скасування заборон, введеної авіаційною владою Російської Федерації щодо українських авіакомпаній. Після скасування заборон російською стороною російські авіакомпанії, які не були у списку санкцій, зможуть здійснювати польоти в Україну, повідомляється на сайті Мінінфраструктури.

Про своє рішення Державіаслужба поінформувала Росавіацію 9 жовтня.

Нагадаємо, у вересні Україна ввела санкції проти 29 російських авіакомпаній, з яких 27 виконували рейси в окупований Крим, а 2  націоналізувала окупаційна адміністрація півострова. З цих 29 авіакомпаній лише чотири виконували рейси в українські міста. Їм заборонили літати в Україну з 25 жовтня (початок зимової навігації).

Росія ввела відповідні санкції проти українських МАУ, "Дніпроавіа", "Мотор Січ" і Yanair. Україна у відповідь зажадала від Росії пояснити, у зв'язку з чим введено ці санкції. Сьогодні, не дочекавшись відповіді, Україна заборонила польоти всім російським авіакомпаніям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram