ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрнафта" має намір перепідписати угоду з ДФС про реструктуризацію боргів

На сьогодні компанія оплачує поточні податкові зобов'язання

"Укрнафта" має намір перепідписати угоду з ДФС про реструктуризацію боргів
Марк Роллинс
Фото: oilnews.com.ua

Компанія "Укрнафта" має намір підписати нову угоду про реструктуризацію заборгованості за податковими зобов'язаннями з Державною фіскальною службою.

Про це заявив голова правління компанії Марк Роллінз в інтерв'ю "Українським Новинам".

"Ми намагаємося досягти нової угоди з фіскальною службою про те, як погашати податкові зобов'язання за минулі періоди в більш розумній формі. Перегляд цієї угоди - стратегічне завдання", - сказав він, підкресливши, що розуміє важливість погашення заборгованості за податками для державного бюджету.

За словами голови "Укрнафти", на даний момент компанія виплачує поточні податкові зобов'язання і не нарощує заборгованості.

Роллінз підкреслив, що першочерговим завданням для нього на посту голови правління є вирішення боргових зобов'язань перед державою.

Нагадаємо, 2 жовтня компанія "Укрнафта" переказала до держбюджету 632,3 млн грн дивідендів за 2014 рік. Тепер компанія ще має виплатити державі 1,8 млрд грн дивідендів з прибутку, отриманого в 2011-2013 роках.

Крім заборгованості за дивідендами, "Укрнафта" накопичила більш ніж 8 млрд боргу зі сплати податків.

НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами ПриватБанку, - близько 42% акцій. Раніше виплату дивідендів блокував підконтрольний Ігорю Коломойському менеджмент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram