ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія зняла із себе відповідальність за БМ Банк, який потрапив під санкції

Група ВТБ попередила про "неминучі наслідки" санкцій.

Росія зняла із себе відповідальність за БМ Банк, який потрапив під санкції
Фото: www.business.ua

Віце-президент ВТБ Михайло Якунін заявив, що група не встигла докапіталізувати український БМ Банк через санкції, запроваджені проти нього.

"Зараз БМ Банк працює у штатному режимі, він може виконувати всі види операцій і вповні виконувати зобов'язання перед клієнтами і контрагентами. При цьому ми доволі серйозно обмежені у своїх правах як акціонер. Нацбанк України заблокував докапіталізацію банку, ми не змогли її завершити унаслідок офіційної відмови регулятора", - цитує Якуніна "Интерфакс".

"Зараз банк працює, але всі наслідки такого рішення, які неминуче будуть, лежать на українській стороні", - заявив топ-менеджер, додавши, що санкції не дозволяють проводити збори акціонерів БМ Банку і продавати акції.

Він розповів, що на момент введення санкцій потенційні покупці проводили due diligence у БМ Банку. Через санкції передпродажну перевірку заморожено. Якунін сказав, що йому складно зараз робити якісь прогнози про подальшу долю банку.

Нагадаємо, в український санкційний список не потрапили великі російські банки, що мають дочірні структури в Україні, такі як Сбербанк, ВТБ, ВЕБ (донька - Промінвестбанк), Альфа-банк. Єдиним винятком став Банк Москви, що має 100% "доньку" в Україні - БМ Банк.

БМ Банк входить у третю групу банків України (середні установи), його активи на кінець першого півріччя 2015 року становили 3,1 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram