ГоловнаЕкономікаДержава

Яресько зустрінеться з кредиторами 5 і 6 жовтня

Міністр фінансів зібралася в Лондон і Нью-Йорк.

Яресько зустрінеться з кредиторами 5 і 6 жовтня
Фото: Макс Требухов

Міністр фінансів України Наталія Яресько на початку наступного тижня проведе зустрічі з інвесторами та веб-трансляції з питання реструктуризації боргів у Лондоні та Нью-Йорку.

Як сказано в повідомленні на сайті Мінфіну, зустрічі з інвесторами відбудуться в офісах компанії White and Case 5 жовтня в Лондоні о 17:00 за київським часом, 6 жовтня в Нью-Йорку о 21:30 за київським часом.

Завтра вранці Яресько має намір провести веб-презентацію для інвесторів у Києві.

Під час зустрічей і презентацій Мінфін має намір ознайомити присутніх з основними пунктами операції України з реструктуризації зовнішнього боргу, запропонованої для голосування власникам її державних і гарантованих державою облігацій, а також повинна подати інформацію про процес ухвалення інвесторами запропонованої реструктуризації та її практичної реалізації.

Нагадаємо, 22 вересня Кабінет Міністрів України оголосив про початок реструктуризації державного боргу. До 1 грудня 2015 року Міністерство фінансів має обміняти боргові папери, що підлягають реструктуризації, на нові.

У зв'язку із цим з 23 вересня Україна тимчасово призупиняє погашення й обслуговування державного боргу та гарантованого державою боргу за борговими зобов'язаннями, включеними в обмінний список. У нього включено єврооблігації, випущені 2005, 2006, 2007, 2010 (два випуски), 2012 і 2013 року, а також єврооблігації ДП "Фінансування інфраструктурних проектів", випущені 2010 і 2011 року під державні гарантії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram