ГоловнаЕкономікаДержава

Завгородній протиставив себе прем'єру і президенту, - ЗМІ

Завгородній протиставив себе прем'єру і президенту, - ЗМІ
Александр Завгородний
Фото: uz.gov.ua

Заяви в.о. глави "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього з приводу блокади вантажного транспортного сполучення з півостровом Крим суперечать позиції прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і президента України Петра Порошенка. Про це повідомляють "Факти" ICTV.

Колабораціонізм чиновника у Верховній Раді вважають достатньою підставою для відставки. "Укрзалізниця" має виконувати рішення РНБО, введене в дію указом президента, щодо припинення транспортного залізничного сполучення з Кримом. Якщо він не згоден з такою позицією і вважає, що ним керують популісти, я маю на увазі РНБО і президента, який власне і наказав це все зробити, то чому він взагалі перебуває на цій посаді!? Тобто він є провідником того, що сам вважає популізмом", - цитує видання народного депутата Ігоря Луценка.

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров пояснює заяви Завгороднього особистими бізнес-інтересами в Криму. "У багатьох чиновників, пов'язаних з олігархами, там є свої інтереси", - заявив політик. Народний депутат Семен Семенченко вважає заяви Завгороднього ознакою некомпетентності. "Це взагалі не справа державного службовця розповідати, популізм це чи не популізм. Його справа - щоб були безперебійні перевезення по Україні, тому я вважаю, що це ознака некомпетентності", - вважає політик.

Завгородній і його керівник в особі міністра інфраструктури Андрія Пивоварського наразі не поспішає коментувати розпал скандалу. "Непотоплюваність Олександра Завгороднього ставить у глухий кут. Однак загравання з агресором це вже явний перебір. Це не просто порушення правил пристойності - це виклик. Виклик, який кинув представник старої школи чиновників сучасній Україні. Цікаво, чи буде міністр Пивоварський далі захищати Завгороднього?" - ставлять собі запитання "Факти".

Нагадаємо, активісти "Всеукраїнського союзу ветеранів АТО" повністю перекрили залізничну гілку, що веде з материкової України на підприємство "Кримський титан" Дмитра Фірташа. При цьому глава "Укрзалізниці" Олександр Завгородній назвав дії активістів популізмом і заявив, що залізничне сполучення з Кримом перекрито з минулого року. Разом з тим, відомо, що поставки сировини на кримські підприємства залізницею активно тривали до недавнього часу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram