ГоловнаЕкономікаДержава

Посол США закликав Україну суворо боротися з корупцією

Джеффрі Пайєтт присвятив свою промову на Odessa Financial Forum боротьбі з корупцією в Україні.

Посол США закликав Україну суворо боротися з корупцією
Фото: www.dyvys.in

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт виступив на Odessa Financial Forum з розгромною промовою про корупцію в Україні, повідомляє репортер LB.ua. Американський посол закликав владу України суворо боротися з корупцією і пообіцяв фінансову допомогу від США.

"Ми не повинні ігнорувати ще один фактор, який заважає реформам (після війни на сході країни, - ред.), - це корупція, яка вбиває все натхнення, підприємництво, яка стає загрозою для прогресу України... Україна повинна розібратися з проблемою корупції", - сказав посол.

Як приклад він навів зловживання колишнього міністра екології України, який привласнив гроші українських платників податків у розмірі 23 млн доларів США. Хоча Джеффрі Пайєтт не називав імені, із суми зрозуміло, що йдеться про Миколу Злочевського. "Такі випадки як мінімум повинні присікатися", - сказав посол.

США підтримують роботу Антикорупційного бюро, призначення антикорупційного прокурора, додав він.

"Ми бачимо важливість реалізації реформ і застосування суворої антикорупційної практики, незалежно від того, якого рангу чиновник і який статус він має. 2 млн доларів США допомоги надійдуть від США для роботи за спільним планом боротьби з корупцією", - пообіцяв Джеффрі Пайєтт. Судячи з усього, йдеться про гроші, які Штати виділили на підтримку роботи Сакварелідзе в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, LB.ua веде онлайн-трансляцію Odessa Financial Forum. Зараз на заході оголошено невелику перерву до полудня. З 12:00 відновляться виступи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram