ГоловнаЕкономікаБізнес

Другий конкурс на директора аеропорту "Львів" провалився

Головний аеропорт Західної України залишиться з тимчасовим керівником

Другий конкурс на директора аеропорту "Львів" провалився
Фото: Мариан Стрильцив

Кадрова комісія Міністерства інфраструктури не змогла вибрати нового директора аеропорту "Львів" через відсутність належної кількості претендентів.

Як повідомляє прес-служба МІУ, загалом на вибір комісії було подано 13 заявок, з яких тільки сім відповідали кваліфікаційним вимогам. Після заслуховування конкурсних пропозицій шість заявок відхилили у зв'язку з тим, що їхня реалізація не забезпечувала належну ефективність управління підприємствам.

У зв'язку з тим, що кадрова комісія змогла вибрати тільки одного нормального претендента на посаду директора замість мінімальних двох, вона запропонувала міністру Андрію Пивоварському оголосити новий конкурсний відбір.

Він стане вже третім для аеропорту. Перший конкурс з відбору керівників держпідприємств Мініфраструктури (аеропортів "Бориспіль" і "Львів", "Укрзалізниці") оголосили 31 грудня 2014 року. Однак Дніпропетровський окружний адмінсуд заборонив міністерству проводити відбір за позовом заступника гендиректора аеропорту "Бориспіль" Кирила Звонарьова. У вересні 2015 року оголосили другий конкурс.

Зараз в.о. директора аеропорту "Львів" є Дмитро Шинкарчук, який раніше працював комерційним директором "Авіаліній Харкова", а до цього очолював комерційний напрямок МАУ.

Аеропорт "Львів" розташований за 6 км на південь від центру міста, реконструйований до Євро-2012. Тоді побудували новий аеровокзальний комплекс площею 39 тис. кв. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram