ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ побачив ознаки виходу України з кризи

МВФ привітав угоду про валютний своп між центробанком Швеції та НБУ.

МВФ побачив ознаки виходу України з кризи
Фото: twitter.com/APUkraine

Міжнародний валютний фонд позитивно оцінив укладення валютної своп-угоди на півмільярда доларів між Нацбанком України і центробанком Швеції, підкресливши позитивні зрушення в економічній та фінансовій стабілізації в Україні.

Про це йдеться в заяві першого заступника голови МВФ Девіда Ліптона, оприлюдненій у п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

"МВФ вітає нещодавно укладену угоду про валютний своп між Центральним банком Швеції "Sveriges Riksbank" і Національним банком України. Угода на загальну вартість $500 млн протягом шести місяців забезпечує значну фінансову підтримку успішної реалізації програми економічних реформ в Україні, на додаток до фінансових зобов'язань з боку МВФ та інших багатосторонніх і двосторонніх кредиторів", - підкреслюється в документі.

За словами Ліптона, зусилля з макроекономічної стабілізації в Україні разом із запровадженням твердої політики "демонструють ознаки виходу з кризи". У зв'язку з цим він підкреслив, що українсько-шведська угода "зміцнить впевненість у подальшому прогресі України та поновленні її стабільності".

Нагадаємо, угода, укладена між НБУ і нацбанком Швеції, передбачає купівлю-продаж суми до $500 млн в обмін на українську гривню. Передбачається, що кошти від нього буде спрямовано на поповнення міжнародних резервів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram