ГоловнаЕкономікаБізнес

Проти Divan.TV розслідують справу про піратство

Компанію звинувачують у трансляції фільмів і телепередач без ліцензії.

Прокуратура Дарницького району міста Києва разом з Управлінням боротьби з кіберзлочинністю МВС і столичною міліцією розслідує кримінальну справу проти "одного з інтернет-провайдерів", який транслював фільми і телепередачі без ліцензійних договорів.

Як повідомляє прес-служба київської прокуратури, 17 вересня в офісах цієї компанії відбулися обшуки, під час яких було вилучено комп'ютери, серверне та мережеве обладнання.

Назву компанії не вказано, але відомо, що вчора проходили обшуки в Divan.TV. До того ж прокуратура як ілюстрацію надала скриншот інтернет-сервісу Divan.TV.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Кримінальне провадження розслідують за ч. 2 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних Кримінального кодексу України. Також у межах досудового розслідування перевіряють факти про причетність цієї компанії до трансляції телеканалів, заборонених на території України згідно з рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Засновник Divan.TV Андрій Колодюк у своєму фейсбуці опублікував короткий коментар до цієї справи.

"На превеликий жаль, учора створено прецедент зупинки роботи будь-якого легального сервісу телебачення. Це питання виживання цілої галузі економіки і бездіяльності влади в боротьбі з реальним піратством (нелегальними гравцями), яке завдає економіці більш ніж 1 млрд гривень шкоди на рік", - написав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram