ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ визнав "Інтеграл-банк" неплатоспроможним

У фінустанові вчасно не було вжито заходів для фінансової підтримки банку

НБУ визнав "Інтеграл-банк" неплатоспроможним
Фото: minfin.com.ua

Національний банк України зарахував "Інтеграл-банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться в постанові правління Нацбанку від 15 вересня №606, опублікованій на офіційному сайті НБУ.

"ПАТ "Інтеграл-банк" визнали проблемним у серпні 2015 року через відсутність коштів, що призвело до невиконання банком своїх зобов'язань перед вкладниками і кредиторами. Після зарахування ПАТ "Інтеграл-банк" до категорії проблемних було встановлено факти невідображення ним у бухгалтерському обліку документів клієнтів, які не були виконані у встановлений законодавством термін. Також погіршилися фінансові показники діяльності банку. Через відсутність коштів банк не виконував своєчасно і в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів", - йдеться в повідомленні.

У НБУ пояснили, що так, усупереч вимогам статті 58 закону України "Про банки і банківську діяльність", у фінустанові не вжили своєчасних заходів для достатньої фінансової підтримки банку.

"Враховуючи викладене, з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів правління Національного банку було зобов'язане прийняти рішення про зарахування ПАТ "Інтеграл-банк" до категорії неплатоспроможних", - наголошують у постанові.

Нагадаємо, раніше НБУ перейшов на кластерний підхід у нагляді, в рамках якого всі банки розділено на кластери. До кожного такого кластеру визначать специфічні режими нагляду та виділять відповідні наглядові групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram