ГоловнаЕкономікаБізнес

У пошуках доступного 3G Інтернету в Україні

Ідеальне співвідношення ціна-якість на вітчизняному ринку мобільних технологій

Довгоочікуване впровадження 3G Інтернету викликало ажіотаж серед споживачів. Але з'явився і фактор, який зіграв в мінус для тих, хто вже встиг випробувати нову технологію: висока вартість і лімітованість наданих обсягів мегабайтів у тарифах на 3G.

Досвід використання 3G Інтернету доводить, що оптимальний обсяг трафіку для користування Інтернетом на кількох пристроях (наприклад, планшеті і смартфоні) для звичайного абонента - близько 3 ГБ. Відео, музика, спілкування в соціальних мережах і різний онлайн-контент вимагає не тільки великих швидкостей, а й великих обсягів пакетних мегабайтів. В ідеалі, за доступною ціною, яка не змусить користувачів раз у раз спустошувати свій гаманець на оплату мобільного рахунку.

Чи є такі пропозиції на українському ринку?

На перший погляд може здатися, що такі побажання до 3G тарифів нереалістичні: побіжний аналіз сучасних пропозицій показує, що вибір між оптимальною ціною і необхідним обсягом трафіку неминучий. Щоб знайти шукане, варто згадати, що 3G Інтернет в Україні насправді з'явився набагато раніше, і звернутися до старожилів ринку мобільного зв'язку. І тут раптом виявляється, що насправді 3G не розкіш, а цілком доступна послуга.

Національний 3G оператор «Інтертелеком», покриття якого охоплює понад 14000 населених пунктів у всіх областях України, пропонує 3 ГБ 3G Інтернету за 20 грн. в рамках своєї діючої акції. На вітчизняному ринку це рекордна ціна за такі умови, особливо з урахуванням того, що після використання трафіку надається безліміт на зниженій швидкості.

Озброївшись порівняльною таблицею і калькулятором, легко порахувати, що «Інтертелеком» дійсно пропонує 3G Інтернет тарифи на найкращих умовах. Тим більше, до кінця осені діє спеціальна ціна на підключення до тарифних планів лінійки «Супер 3G планшет» - лише 1 гривня.

А вистачить?

Виникає закономірне питання: чи настільки вигідна пропозиція, якщо треба підключати її на кілька пристроїв? У сумі вийде все та сама ціна, тому що замість окремих підключень 3G на смартфон і планшет «Інтертелеком» пропонує підключити тариф на мобільний Wi-Fi роутер. Цей мініатюрний пристрій роздаватиме 3G Інтернет на всі ваші пристрої, що підтримують Wi-Fi. А це:

  • розширює список девайсів, з яких можна отримати доступ в Інтернет;

  • суттєво заощаджує заряд смартфона чи планшета (увімкнений 3G в самому пристрої розряджає батарею за лічені години);

  • дозволяє за потреби роздавати Інтернет на кілька девайсів — до вісьмох водночас.

Для охочих підключити 3G на планшет, смартфон чи ще два-три пристрої, мобільный Wi-Fi роутер з 3 ГБ високошвидкісного 3G Інтернету за 20 грн. і безлімітом після закінчення пакетного трафіку від «Інтертелеком» є найкращою опцією.

3G - не розкіш, а доступна і зручна послуга. Нею хочеться користуватися — і тішить, що на вітчизняному ринку є пропозиції, які дозволяють робити це повноцінно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram