ГоловнаЕкономікаБізнес

Постачання вугілля із зони АТО знову зупинилися

Бойовики вимагають постачань дизельного пального і запчастин для локомотивів

Постачання вугілля із зони АТО знову зупинилися
Фото: www.dtek.com

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко підтвердив, що із зони АТО знову не надходить антрацитове вугілля, необхідне для роботи половини українських електростанцій. Про це він заявив сьогодні в рамках форуму YES.

"Ця проблема двох днів пов'язана з тим, що не врегульовані відносини між залізницею і Донецькою залізницею з погляду постачань дизельного палива, матеріалів, тепловозів. Це питання "Укрзалізниці" і, я сподіваюся, що буде якийсь компроміс чи розуміння, яким чином забезпечити матеріалами нормальне функціонування залізниці", - цитує Тимченка видання "Дело".

Він розповів, що за серпень із зони АТО вдалося вивезти 650 тисяч тонн антрацитової марки, і якщо цей темп триватиме, то жодних проблем із вугіллям в Україні не буде. "Але є певне політичне питання, яке вирішується тільки на вищому рівні, на рівні міністра, прем'єр-міністра. Я сподіваюся, що ця дводенна зупинка найближчим часом має вирішитися, бо обидві сторони зацікавлені в цьому", - сказав він.

Тимченко також зазначив, що ДТЕК не збирається імпортувати вугілля з далекого зарубіжжя. "Скажу відверто, ми обпеклися минулого року, коли привезли дороге вугілля з ПАР і отримали тариф, який покривав 70% наших витрат. Тому у нас принципова позиція, що ми не готові привозити імпортне вугілля", - цитують його "Українські новини".

За його словами, на вугільних складах ДТЕК у зоні АТО зібралося близько 2 млн тонн, і ДТЕК робить усе можливе, щоб це вугілля перевезти на склади своїх теплоелектростанцій.

Нагадаємо, влада заявляла про плани накопичити на 1 жовтня 3,2 млн тонн вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ. Однак станом на 10 вересня вдалося накопичити тільки 1,47 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram