ГоловнаЕкономікаБізнес

"Яблуневий Дар" довів свою правоту в суді Новости компаний

Приводом для судових розглядів були фінансові зобов'язання "Дельта Банку" перед Державною іпотечною установою

"Яблуневий Дар" довів свою правоту в суді
Фото: tbfruit.com

Печерський районний суд Києва скасував раніше ухвалене рішення про арешт активів компаній "Танк Транс" і "Яблуневий Дар". Рішення про звільнення з під арешту майна компаній ухвалили 8 вересня цього року.

Компанія має право вільно розпоряджатися майном, на яке накладено арешт.

Приводом для судових розглядів стали фінансові зобов'язання "Дельта Банку" перед Державною іпотечною установою. За даними слідства "Дельта Банк" виступив кредитором компаній "Танк Транс" і "Яблуневий Дар" на суму 110 млн євро. Частково поручителем за цими кредитами виступив безпосередньо пан Барщовський. Проте, з часом банк втратив фінансову стабільність і звернувся в Державну іпотечну установу, яка надала банку 1,41 млрд грн. Запорукою цього кредиту стали борги компаній "Яблуневий Дар" і "Танк Транс". Утім, юристи "Танк Трансу" і особисто власник компанії Тарас Барщовський одразу ж взялися за оскарження цього арешту.

Власник компаній Тарас Барщовський вважає, що конкуренція на ринку має бути чесною. За різними оцінками "Яблуневий Дар" займає 60% ринку концентрованих соків. Єдиними конкурентами, в Україні, Барщовський вважає австрійців і чехів, власників фабрики у Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram