ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" забезпечений замовленнями на 43 літаки

Два роки тому Ківа казав про тверді контракти на 80 АНів.

"Антонов" забезпечений замовленнями на 43 літаки
Фото: EPA/UPG

ДП "Антонов" забезпечене замовленнями на 43 літаки. Про це в понеділок розповів в.о. президента підприємства Михайло Гвоздьов, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Два роки тому тодішній президент Дмитро Ківа говорив про наявність твердих контрактів на 80 літаків: 41 літак Ан-148 і 39 - Ан-158. При цьому влітку 2015 року Гвоздьов стверджував, що зараз "Антонов" продає лише по два літаки на рік.

Сьогодні президент концерну "Укроборонпром", до якого тепер входить "Антонов", Роман Романов також повідомив, що на сьогоднішній день потужності підприємства "Антонов" дозволяють випускати щороку 24 літаки на заводах у Харкові та Києві.

Гвоздьов у свою чергу розповів, що після того, як він очолив підприємство, через "Укроборонпром" було реалізовано три літаки Ан-178 і один літак Ан-158. Усі літаки закупила компанія в Іраку, назву якої він не уточнив. Ці літаки планується поставити протягом двох років, до 2017 року.

Нагадаємо, авіабудівне держпідприємство "Антонов" об'єднує ДП "Київський авіаційний завод "АВІАНТ"; ДП "АНТК ім. О. К. Антонова"; ДП "Завод 410 цивільної авіації"; Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, авіакомпанію "Авіалінії Антонова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram